Colectivul artistic Busuioc la festival.

Colectivul artistic Busuioc la festival.

În ultima duminică a lunii iunie, în fiecare an, sărbătorim Ziua Națională a Portului Popular, o ocazie dedicată promovării și păstrării tradițiilor autentice ale costumului tradițional românesc. Anul acesta, evenimentul a avut loc în satul Făleștii Noi, raionul Fălești, fiind organizat de Consiliul raional Fălești, în parteneriat cu Primăria comunei Făleștii Noi și cu sprijinul Librăriei Dorința.

Scopul principal al acestei sărbători este de a promova valorile culturale imateriale ale patrimoniului nostru național, prin intermediul costumului popular, simbol al identității și al tradițiilor noastre. 

Programul evenimentului a început la ora 11:00 cu o paradă impresionantă a portului popular. Între orele 12:00 și 17:00, pe scena de vară din Făleștii Noi, au evoluat 29 de colective artistice din întreg raionul, prezentând dansuri și cântece tradiționale. În cadrul evenimentului a avut loc și Târgul Meșterilor Populari, unde meșteri specializați au expus și vândut diverse componente ale costumului popular și alte piese meșteșugărești utilitare sau decorative.

Comuna noastră a fost reprezentată cu mândrie de colectivul Busioc, al cărui rol a fost esențial în evidențierea bogăției culturale locale. Prezența colectivului Busioc la acest eveniment a subliniat importanța conservării și promovării tradițiilor specifice zonei noastre, contribuind totodată la succesul și diversitatea programului artistic. Participarea lor a fost un prilej de mândrie pentru comunitatea noastră, demonstrând calitatea și autenticitatea folclorului local în fața unui public larg.

Prin astfel de evenimente, reușim să transmitem generațiilor viitoare frumusețea și semnificația costumului popular, asigurându-ne că aceste tradiții valoroase nu vor fi uitate.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *