Incendiu devastator în satul Glinjeni, raionul Fălești: proprietarul a suferit arsuri grave.

Incendiu devastator în satul Glinjeni, raionul Fălești: proprietarul a suferit arsuri grave.

În seara zilei de 9 iulie 2024, pompierii din nordul țării au fost alertați pentru a stinge un incendiu izbucnit într-o locuință din satul Glijeni, raionul Fălești. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 19:10, moment în care două echipe de salvatori și pompieri s-au deplasat de urgență la fața locului.

Ajunși acolo, aceștia au constatat că flăcările au cuprins mai multe bunuri materiale din interiorul casei de locuit, extinzându-se rapid din cauza condițiilor favorabile arderii. Proprietarul locuinței, un bărbat în vârstă de 67 de ani, a încercat să stingă incendiul cu mijloace proprii înainte de sosirea echipajelor de intervenție. Din nefericire, în încercarea sa, a suferit arsuri de gradul III și IV pe aproximativ 40% din suprafața corpului.

Imediat ce echipajele de pompieri au ajuns la fața locului, s-au concentrat pe salvarea bărbatului și pe limitarea extinderii incendiului. Victima a fost preluată de către echipajul medical de urgență și transportată la spital pentru îngrijiri de specialitate. Starea sa este critică, necesitând tratament intensiv și supraveghere medicală continuă.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au reușit să localizeze incendiul la ora 19:52, împiedicând astfel propagarea flăcărilor la alte proprietăți din vecinătate. Lichidarea completă a incendiului a fost realizată la ora 21:29. În ciuda eforturilor depuse, casa de locuit, cu o suprafață de 100 de metri pătrați, a fost distrusă în totalitate, iar pagubele materiale sunt semnificative.

Cauza incendiului rămâne deocamdată necunoscută.

Acest incident tragic subliniază importanța respectării normelor de prevenire a incendiilor și a dotării locuințelor cu echipamente de stingere a incendiilor. De asemenea, reamintește cetățenilor să apeleze imediat la serviciile de urgență în cazul unui incendiu, fără a încerca să stingă focul pe cont propriu, pentru a evita astfel de tragedii.

Foto simbol

Sursa: https://dse.md/

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *