IET Grădinița „Albinuța” din Albinețul Vechi – Motorul Proiectului Transfrontalier „Educație Online Fără Hotare”

IET Grădinița „Albinuța” din Albinețul Vechi – Motorul Proiectului Transfrontalier „Educație Online Fără Hotare”

Pe 7 noiembrie 2024, IET Grădinița „Albinuța” din comuna Albinețul Vechi a fost gazda primei întâlniri din cadrul proiectului transfrontalier „Educație Online Fără Hotare”. Sub coordonarea doamnei director Căpățină Verginia, grădinița joacă un rol esențial în acest proiect, care reunește copii și cadre didactice din România și Republica Moldova. Proiectul își propune să deschidă noi orizonturi educaționale prin activități online care încurajează imaginația și creativitatea celor mici, în cadrul unei teme captivante – „Fantezie și culoare în poveste”.

IET Grădinița „Albinuța” este un exemplu de educație inovativă, în care tehnologia și învățarea interactivă sunt integrate cu succes în procesul educațional. Sub conducerea doamnei Căpățină, grădinița din Albinețul Vechi a reușit să se implice activ în parteneriate transfrontaliere, aducând laolaltă educatori din Republica Moldova și din mai multe colțuri ale României. Cadrele didactice din Albinețul Vechi care participă activ la acest proiect includ pe doamnele Savca Olesia, Popovici Natalia, Grosu Aliona, Mnogodetnîi Silvia, Ciuperca Maria și Pavliuc Viorica, care, alături de doamna director Căpățină, contribuie la succesul inițiativei educaționale.

Grădinița „Albinuța” își continuă misiunea de a crea oportunități de învățare pentru copiii din mediul rural, ajutându-i să descopere și să aprecieze diversitatea culturală. Parteneriatele Grădiniței „Albinuța” nu se limitează doar la vecinătatea geografică, ci se extind pe ambele maluri ale Prutului, lucrând alături de instituții educaționale din România, cum ar fi Școala Gimnazială Izbiceni și Grădinița „Pui de Lei” din Pitești.

Prin proiectul „Educație Online Fără Hotare”, IET Grădinița „Albinuța” demonstrează încă o dată angajamentul său față de o educație modernă și deschisă, contribuind astfel la dezvoltarea unei educații transfrontaliere care să unească copiii din România și Republica Moldova într-o lume comună a cunoașterii și imaginației.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *