Atenție la Escrocherii! Ministerul Muncii Alertează Despre Noi Tentative de Fraudă

Atenție la Escrocherii! Ministerul Muncii Alertează Despre Noi Tentative de Fraudă

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a emis recent o alertă importantă pentru toți cetățenii în legătură cu o schemă de escrocherie care vizează Programul „Ajutor la contor”. Conform informațiilor primite, escrocii au început să trimită mesaje de la numere de telefon dubioase, îndemnând destinatarii să acceseze link-uri frauduloase pentru a beneficia de fonduri de la stat.

Ce trebuie să faceți?

Dacă primiți mesaje care vă solicită să accesați link-uri sau să furnizați date personale, nu le deschideți și nu răspundeți. Aceste mesaje sunt parte a unei tentative de înșelăciune care urmărește să obțină informații personale și financiare în mod ilegal.

Verificați sursa oficială

Pentru a evita astfel de fraude, Ministerul Muncii și Protecției Sociale vă sfătuiește să verificați informațiile oficiale doar pe site-urile guvernamentale. Programul „Ajutor la contor” și alte inițiative ale Guvernului sunt anunțate în mod oficial pe pagina ministerului, social.gov.md, și pe alte site-uri guvernamentale acreditate.

Ce măsuri au fost luate?

Ministerul a informat deja Poliția despre aceste tentative de fraudă, iar autoritățile lucrează pentru identificarea și stoparea acestor activități ilegale.

Rămâneți vigilenți și protejați-vă datele personale. În caz de dubii, contactați instituțiile oficiale pentru confirmări suplimentare.

Pentru mai multe informații, accesați site-ul oficial al Ministerului Muncii și Protecției Sociale la social.gov.md.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *